Potrebujete pomoc? +421 915 232 662
Veľkoobchod AGRO TEAM, s.r.o
40 ks/bal

Cibuľa sadz. Štutgartská 0.5kg 10-16mm [40]

Cibuľa Štutgartská je žltá odroda, ktorá je veľmi výnosná a veľmi dlho vydrží. Tvar cibuliek je plochý, guľovitý a väčší so zlatožltými až nahnedlými suknicami.

Nie je skladom

2,29 2,08  bez DPH

Možnosti dopravy
Slovenská pošta
4.99 €
DPD Kuriér
2.99 €
Packeta výdajné miesta / Z-box
4.99 €
EAN: 002283
Kód tovaru: 002283
Váha produktu: 0.5 kg

Popis

Cibuľa Štutgartská je žltá odroda, ktorá je veľmi výnosná a veľmi dlho vydrží. Je to svetová odroda s dobrými konzumnými hodnotami a výbornou skladovateľnosťou. Cibuľa je plocho guľovitá, väčšia, so zlatožltými až nahnedlými suknicami. Dužina je biela, pevná, ostrejšej chuti. Nie je vhodná na pestovanie na ťažších pôdach. Priemerná hmotnosť cibule je 64 g. Cibuľky sú o veľkosti 2 – 10 cm. 

Pestovanie:

Cibuľky odporúčame pred výsadbou skladovať na suchom a chladnom mieste.
Výsadba sa vykonáva po posledných jarných mrazoch, teda od marca do mája. Spon 20 – 30 x 10 cm. Ideálna hĺbka výsadby je 3 cm.
Cibuľa má rada teplé a slnečné stanovisko, prípadne polotieň. Pôda by mala byť piesčito-hlinitá, dobre priepustná a humózna. Mala by byť taktiež neutrálna alebo mierne zásaditá. Zvýšiť pH možno pomocou vápenca alebo popola z dreva, ktorý sa primieša do pôdy. V kyslých a ťažkých pôdach cibuľa ľahko podlieha chorobám.
Pri pestovaní cibule je potrebné myslieť na dostatočnú závlahu, ale nie prílišné premokrenie cibuliek, a taktiež na dobrý výber hnojiva.

Cibuliam vyhovuje fosfor a draslík, naopak hnojivá s dusíkom či chlórom nie sú vhodné. Pokiaľ má cibuľa dobré podmienky, potom prihnojovanie nie je nutné.

Zber:

Pri cibuliach venujte pozornosť správnemu obdobiu zberu – u prezretých cibúľ sa častejšie vyskytujú choroby, predčasne zozbierané cibule sa zasa zle skladujú. Cibule sa zberajú v období, keď porast z jednej tretiny až polovice zľahne (spravidla koncom júla). Zozbieraná cibuľa sa necháva preschnúť na záhone alebo zavesená vo zväzkoch. Keď začne zoschnutá vňať šušťať, dáva sa cibuľa na chladné a suché miesto, s teplotou 0 – 2 ºC.

Platby kartou